4 mc KASZKA ORKISZOWA BIO 250 g - SUN BABY

12,99 zł
Brutto
Ilość

SKŁADNIKI
mąka orkiszowa pełnoziarnista*, witamina B1 (*certyfikowany składnik ekologiczny)

OPIS

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Zagotować mleko lub wodę. Pozostawić do wystygnięcia do temperatury 40-50 st. C. Wymieszać składniki. Ostudzić do temperatury odpowiedniej do jedzenia (37 st. C) i podawać.

ZALECANE SPOŻYCIE
Pełnoziarnista kaszka po 4 miesiącu: 100 ml mleka pełnego,100 ml wody, 4 łyżki stołowe kaszy (ok. 20 g), gotowego pokarmu: 220 ml

UWAGI
Nie należy używać butelki jako smoczka (ze względu na próchnicę zębów). Kaszkę należy zawsze przygotowywać zaraz przed podaniem. Resztki zużyć maksymalnie w ciągu godziny. Nie należy kaszki podgrzewać w mikrofalówce. W celu wzbogacenia posiłku w niezbędne kwasy tłuszczowe zaleca się, aby do gotowania kaszki (zarówno mlecznej, jak i bezmlecznej) dodać1 łyżeczkę oleju roślinnego (słonecznikowego, rzepakowego lub kukurydzianego) lub masła. Pełnoziarniste kaszki SunBaby można wprowadzać do diety niemowlęcia po skończonym 4. miesiącu. Poszerzanie diety powinno się przeprowadzać stopniowo. Na początku kaszkę najlepiej podawać jako posiłek wieczorny, wraz z mlekiem matki lub mlekiem modyfikowanym do picia (dodając 2-3 łyżeczki do mieszanki). Później stosować jako bazę do pełnowartościowych posiłków (wraz z przecierami owocowymi lub warzywnymi).

WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna: 1594 kJ / 377 kcal;
Tłuszcz: 2,5 g;
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,5 g;
Węglowodany: 72,4 g;
w tym cukry: 2,5 g;
Błonnik: 5,8 g;
Białko: 13,2 g;
Sól: 0,03 g;
Witamina B1: 1,0 mg

INFORMACJA ALERGENNA

ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. Po otwarciu spożyć w ciągu 3-4 tygodni.