MAKARON Z RYŻU BRĄZOWEGO MUSZLA GNOCCHI SARDI BEZGLUTENOWY BIO 250 g - FABIJAŃSCY

10,50 zł
Brutto
Ilość

SKŁADNIKI

mąka ryżowa*, naturalna woda źródlana (certyfikowany składnik ekologiczny)

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
zagotować dużą ilość wody, by makaron pływał w niej swobodnie. Posolić wodę wedle uznania, dodać odrobinę oleju roślinnego. Do gotującej się wody dodać makaron, zamieszać i gotować do miękkości – 15-25 min., al. dente – 9-10 min.
W trakcie gotowania nie mieszać makaronu. Odcedzić i przelać zimną wodą.

WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartosc energetyczna: 1557 kJ / 368 kcal
Tłuszcz: 2,2 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,7 g
Weglowodany: 70 g
w tym cukry: 0,5 g
Błonnik: 6,2 g
Białko: 14 g
Sól: 0,01 g

ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu

Fabijańscy